Akustisk aften med Benny Borg! 15.10.16

20101114 Benny Borg som Johnny Cash. Foto: Lars Myhren Holand
Foto: Lars Myhren Holand

Det er over 40 år siden Benny Borg gjorde seg gjeldene som artist i Norge. Dette markeres med ny kritikerrost plate ”Den Største Reisen” og for første gang på mange år en sommerturné. Og på sin rundreise landet rundt kan vi se, høre og oppleve legenden i levende live på Haugar ungdomslokale, lørdag 15. oktober med en konsertforestilling han har kalt ”Cornelis, Elvis, Cash & Co”.

I løpet av forestillingen viser Benny seg som visesangeren, showmannen og den allsidige kunstneren han er. Benny Borgs evne til å være Elvis, Cash, hans praktfulle evne til å formidle Evert Taube og Cornelis Vreeswijk sin musikk er av solid merke. Benny øser ut et knippe låter som er blitt klassikere i norsk populærmusikks historie. I upretensiøs trubadurstil byr han opp til allsang; ikke så underlig ettersom en del av låtene sitter som skudd fra en Morgan Kane-revolver under huden på publikum.

Her får du rett og slett alle de store låtene til fire av noen av de største popkulturelle fenomenene vi har sett samt noen norske klassikere i en gripende og ujålete festforestilling.

Kun utstyrt med en Martin-gitar full av gromlyd og en fabelaktig stemme presenterer Benny en gjennomført, profesjonell og nyansert forestilling, som tidvis får nakkehårene til å reise seg i ærbødig giv akt.

Høyjord ungdomslag har planlagt en serie med tre lyttekonserter på Haugar ungdomslokale, hvor da altså Benny Borg er førstemann ute. De to neste skjer på nyåret.

Dørene åpnes klokken 19.00, hvor det er muligheter for vått og tørt fra baren. Klokken 21.00 går artisten på scenen, og klokken 00.00 stenger vi for kvelden. Aldersgrensen er 18 år, men vi tror nok at det er et voksent publikum som finner veien til Haugar denne lørdagskvelden. Billetten koster 350 kroner, inkludert avgift, og selges via Hjertnes billettservice. Eventuelle restbilletter selges ved inngangen.

 

Liker du denne artiklen?

Del på Facebook
Del på Twitter