Akustisk Aften med Steinar Albrigtsen! 28.01.17

Steinar - The Sailor 1 sepia

Steinar Albrigtsen «Fra A til Nå»

25 – års jubileumsturné

Albrigtsen betrakter sitt 25-års jubileumsalbum The Sailor og sin jubileumsturné Fra A til nå som en feiring av den musikalske reisen han fortsatt befinner seg i. Albumet og turnéen er en hyllest til publikum. Låtene er håndplukket fra tidligere backkataloger og fra nyskrevet materiale. Albrigtsen tar deg ikke bare med tilbake, men han inviterer deg også med videre…

Steinar Albrigtsen debuterte med plata Alone too long. 15 album har det blitt siden debuten, og den folkekjære artisten kommer nå med jubileumsplaten The Sailor.
Albrigtsen har aldri latt seg forføre av moteblaff eller søken etter kjendisstatus. Han har hele tiden vært tro mot sin kreative skaperkraft, og sin kjærlighet for alle musikalske sjangere. Hans plater spenner fra country, blues, rockabilly, jazz og singer-songwriter.

25 år kan virke som en evighet, men for artisten Steinar Albrigtsen er den musikalske reisen en lidenskap han ikke kan være foruten. Kompromissløs, engasjert, dedikert og med en unik evne til å la både gitar og stemme trollbinde publikum. Mange kjenner han som «mannen som satte countrymusikken på Norgeskartet», da han vant Spellemannspris for sitt debutalbum Alone too long i 1990. Albrigtsens forkjærlighet for country startet etter at han kom over kassetten White man sings the blues, av hans store idol Merle Hagard. I denne perioden var nok Albrigtsen mer kjent i Nord-Norge under pseudonymet Stoney plays the blues. Ifølge artisten ble publikum skuffet da de etter å ha lest plakaten fant ut at den blinde, tannløse bluesartisten fra Amerika faktisk var en ung, fremadstormende artist med alle tennene i behold, som i tillegg bodde i Tromsø. Albrigtsen fortsatte sin karriere med fremadstormende skritt. Debutalbumet solgte 180.000 eksemplarer, og hele Norge hadde øynene på den mørke nordlendingen med den silkemyke stemmen. 

Nå, 25 år etter, vil noen gjenkjenne ham med låten She belongs to the rain, noen vil kjenne ham for samarbeidet med Jørn Hoel og Get together, kanskje var Beaches of Rio med Tom Pachecho en favoritt. Av musikalske høydepunkt gjennom karrièren sier Albrigtsen at opptredenen med Johnny Cash på Norwegian Wood gjorde et uforglemmelig inntrykk. Han varmet også opp for selveste Merle Haggard i USA, spilte inn plate med Tony Levin (Peter Gabriel), John Sebastian (Lovin’ Spoonful) og Rick Danko (The Band), for å nevne noen. Da plateselskap og promotører rådet ham til å å rendyrke én musikalsk linje, satte nordlendingen foten ned. Han ønsket  bare å formidle sin kreative skaperkraft og være tro i sitt musikalske engasjement. Man kan si at han representerer Stjernekamp, før det ble et kommersielt konsept. Gjennom alle årene i bransjen har møte med publikum vært det viktigste for
ham.

Dørene åpner kl 19.00

Konsertstart kl 21.00

Aldersgrense 18 år.

Salg i baren.

Billettpris kr 350,- Billetter selges via Hjertnes Billettservice- tlf 33 41 67 60- www.ebillett.no Restbilletter selges i døra.

Liker du denne artiklen?

Del på Facebook
Del på Twitter