Utefest på Haugarplassen

Haugarplassen – den sagnomsuste og idylliske festplassen i hjertet av Vestfold kan også i år innby til en utefest du sent glemmer. Åsmund Åmli Band og Ila Auto sørger for den rette feststemningen.

ÅSMUND ÅMLI BAND
I over 10 år har Åsmund Åmli Band med sine sprelske live-show fartet rundt på de fleste scener som finnes i Sør-Norge, samt deler av Nord-Norge.
“Bjorøyl” har solgt rundt 19000 eks, og nærmer seg dermed GULL. Bandets helt nye plate ?Panorama? er akkurat lagt ut for salg.
Bandet kaller seg selv for et Country/Rock Showband, og deres varemerke er bruken av det friske Vallemålet, som frontfigur Åsmund Åmli har tatt med seg fra hjembygda si i Setesdal. De har vært på Norsktoppen i 11 uker med låten “Stomp og Vatn” hvorav 3 førsteplasser, og har ofte vært vist på NRK`s Danseband Jukeboks.
Folk som har vært på konsert med Åsmund Åmli Band forteller om et skikkelig partyband som lager skikkelig liv og røre.

ILA AUTO
Ila Auto er historien om fem rockegutter som havnet i en eksistensiell krise. Rocken var ikke lenger deres sjanger, de ville tilbake til det ekte og opprinnelige i amerikansk musikk. Den musikkhistoriske reisen brakte kvintetten til bluegrass og legender som Earl Scruggs og Bill Monroe. Rå gitarriff og ungdomskultur ble forkastet til fordel for akustiske strengeinstrumenter og lange tradisjoner.

Så kan man spørre seg da hvordan det kan ha seg at et norsk bluegrass-band skaper så stor stemning blant publikum. Et like godt spørsmål er hvorfor ungdom av i dag setter så stor pris på bluegrass generelt, og Ila Auto spesielt. Svaret er ganske enkelt at dette er musikk man bare er nødt til å bli i godt humør av. Låtene er melodiøse og dansbare med enkle og fengende tekster. De spenner fra rolige ballader til mer ren country. Ila Auto sin coverversjon av Gunsn Roses Paradis City er en hit og deres versjon av Dubellin banjoes fra Piknik med døden, med to gitarer, – er rett og slett morsom!
Ila Auto har i dag tilhold i Oslo, men vi skal ikke glemme at to av bandets medlemmer kommer fra Høyjord og Vivestad. (Vivestad er nabobygda til Høyjord). Bandet spiller bluegrass inspirert av Flatt & Scruggs og Bill Monroe med elementer av pop og rock`n roll. I 2006 ga de ut sitt første album If You Keep Pickin` it Might Never Heal. For albumet fikk bandet Spellemannprisen 2006 i klassen country. Tidlig i år kom Over the Next Hill, som fikk gode kritikker. Ila Auto spilte også på by:Larm 2007, og flere ganger på lokalet i Høyjord med stor suksess.
Siden oppstarten i 2005 har Ila Auto holdt mer enn 200 konserter på alt fra store festivaler til klasserom, barnehager, fjøs og kaffebarer. Countrykameratene sjarmerer folk i alle aldere, og makter å levere glitrende liveopptredener gang på gang. Denne musikken gjør seg særdeles godt i liveformat, så det tegner til å bli en heidundrendes opplevelse når banjo og blågress inntar Haugarplassen i Høyjord.

Klikk her for mer info om Åsmund Åmli Band

Klikk her for mer info om Ila Auto

Liker du denne artiklen?

Del på Facebook
Del på Twitter