Haugarplassen

Siden tidlig på femti-tallet har den idylliske Haugarplassen ligget der og vært i ungdomslagets eie. Her er det gjennom årene vært avviklet mange store arrangementer med flere tusen mennesker innenfor portene. På scenen har uttallige berømte kjendiser opptrådt. Dansebandet Mimix hadde i en årrekke fast dansekveld den første lørdagen i juli.

I flere år skjedde det lite eller ingen ting på Haugarplassen. Det var nær sagt bare tradisjonell 17-mai feiring som foregikk der. For noen år siden startet man opp med dansefester i mindre målestokk.
I 2004 satset man større. Norges ledende festband DDE tok turen om Høyjord med sin Gul-Tur turné. Året etter var det svenskebesøk og dans med Lasse Stefanz som sto på programmet.

Sommeren 2006 dro man til med et to-dagers arrangement. De danseglade fikk oppleve et nytt besøk av Sveriges største danseband, Lasse Stefanz. Dagen etterpå var det gjensyn med åttitallets store helter, RETURN.

I 2007 var det også et to-dagers arrangement med målgruppen de danseglade. Hele fire band laget liv og stemning på den sagnomsuste festplassen i Høyjord. «Dænsebændet», «Trond Erics», «Nyanse» og «Contrazt» sørget for den riktige stemningen.

I juni 2008 kunne vi ønske Åsmund Åmli Band og Ila Auto med Bettan som gjesteartist velkommen til bygda vår. En fin junisøndag kom den lille traktoren Gråtass med venner til Høyjord og Haugarplassen, til stor glede for store og små. Og ikke nok med det; i slutten av august kom Lasse Stefanz og Jiws til stor glede for de danseglade.

Kolbus gjestet oss i juni 2009, og laget gammeldags utefeststemning.

I år, lørdag 26. juni, er det selveste Frøya – jenta fra landet, som inntar scenen på Haugarplassen sammen med bandet sitt.

Gråtass og vennene hans dukker opp to ganger i år, lørdag 24. juli og søndag 8. august. Følg med på hul.no for mer info.

Om du lurer på noe må du gjerne sende oss en e-post.
post@hul.no

VEIBESKRIVELSE

Dersom du har GPS kan du bruke adressen Solheimveien 1 A, Andebu. Dette er riktignok naboen vår – men du er i alle fall fremme i Høyjord og like ved Haugarplassen.

Kjører du på «gamlemåten», får du en kort veibeskrivelse her eller du kan se oversiktskart nederst i denne saken.

Sørfra på E18 (Larvikskanten):
Kjør av E18 ved Sem. Følg skilt mot Andebu. Du tar til venstre i rundkjøringa, kjører over E18, og rett frem i neste rundkjøring. Da er det bare å følge 312 mot Andebu. Etter at du har passert YX-stasjonen fortsetter du på 312 mot Hof. Fra du tok av E18, skal du følge 312 ca. 15 km. Like etter at du har passert MODUL AS tar du til venstre inn på 306, og følger skiltingen mot Høyjord og stavkirken. På toppen av bakken får du stavkirken til høyre for deg. Du fortsetter 306 rett frem, rundt et par svinger – så er du fremme.

Nordfra på E18:
Kjør av E18 ved Sem. Følg skilt mot Andebu. Du tar til høyre i rundkjøringa, så er det bare å følge 312 mot Andebu. Etter at du har passert YX-stasjonen fortsetter du på 312 mot Hof. Fra du tok av E18, skal du følge 312 ca. 15 km. Like etter at du har passert MODUL AS tar du til venstre inn på 306, og følger skiltingen mot Høyjord og stavkirken. På toppen av bakken får du stavkirken til høyre for deg. Du fortsetter 306 rett frem, rundt et par svinger – så er du fremme.

Nordfra på E18 (Drammenskanten):
Kommer du på E18 fra Drammenskanten trenger du ikke kjøre ned til Sem. Umiddelbart etter at du har passert ?kafeen over veien? ved Shell-stasjonen, tar du til høyre, rett frem i rundkjøringa mot Hof og Hvittingfoss (RV 32). I neste rundkjøring tar du til høyre, og følger 32/35 mot Hof og Hvittingfoss. Ved Sundbyfoss fortsetter du på RV 32 mot Hvittingfoss. Ca 2 km fremme tar du til venstre, RV 312 mot Andebu. Følg 312 ca 18 km, ta til høyre på 306 og følg skiltingen mot Høyjord og stavkirken. På toppen av bakken får du stavkirken til høyre for deg. Du fortsetter 306 rett frem, rundt et par svinger – så er du fremme.

Fra Horten:
Følg 310 mot E18, når du ser Statoilstasjonen ved Nykirke fortsetter du over E18, og rett frem i begge rundkjøringene. Følg 310 omtrent ei mil til du kommer til Shellstasjonen. Her tar du 35 til venstre mot Tønsberg, og en god kilometer senere tar du til høyre inn på 306 og følger skiltinga mot Høyjord. Omtrent ei mil senere tar du til venstre i T-krysset på 312 og følger den veien en kort stund før du tar til høyre inn på 306 og følg skiltingen mot Høyjord og stavkirken. På toppen av bakken får du stavkirken til høyre for deg. Du fortsetter 306 rett frem, rundt et par svinger – så er du fremme.

Fra Hvittingfoss:
I rundkjøringa ved Best-stasjonen følger du RV 40 mot Larvik. Noen hundre meter forbi VESTFOLD-skiltet tar du til venstre mot Tønsberg/Lønskollen. Etter turen ?over åsen? kommer du ned til et T-kryss. Ta til høyre og inn på 312 mot Tønsberg. Etter ei knapp mil tar du til høyre inn på 306 og følg skiltingen mot Høyjord og stavkirken. På toppen av bakken får du stavkirken til høyre for deg. Du fortsetter 306 rett frem, rundt et par svinger – så er du fremme.

Fra Svarstad og Lågendalen:
Om du kommer RV 40 opp Lågendalen fra Larvik, Svarstad, eventuelt Skien skal du i retning mot Kongsberg, men lenge før det tar du til høyre ved Skjerven, ikke så lenge etter at du har passert Brufoss. Du kjører mot Tønsberg/Lønskollen. Etter turen «over åsen» kommer du ned til et T-kryss. Ta til høyre og inn på 312 mot Tønsberg. Etter ei knapp mil tar du til høyre inn på 306 og følg skiltingen mot Høyjord og stavkirken. På toppen av bakken får du stavkirken til høyre for deg. Du fortsetter 306 rett frem, rundt et par svinger – så er du fremme.

Liker du denne artiklen?

Del på Facebook
Del på Twitter