Haugarplassen

 Haugarplassen Bygdas Festplass siden tidlig 50-tallet 


Siden tidlig femti-tallet har den idylliske Haugarplassen ligget der og vært i ungdomslagets eie. Her er det gjennom årene vært avviklet mange store arrangementer med flere tusen mennesker innenfor portene. På scenen har utallige berømte kjendiser opptrådt. På Haugarplassen er det 2 salgsboder med strøm samt ett helt nytt scenebygg som sto ferdig i 2022  

Arrangementer gjennom tidene 

I 2004 tokk Norges ledene festband turen til Høyjord og haugarplassen med sin Gul-Tur turné. Oppvarming var det gruppen sirkus som sto for. Denne dagen var det ca. 1000 besøkende på Haugarplassen.  

Året etter fikk vi svenskebesøk og dans med Lasse Stefanz på programmet. 

 

I 2006 kjørte man i gang ett 2 dagers arrangement. De danseglade fikk oppleve et nytt besøk av Sveriges største danseband, Lasse Stefanz. Dagen etterpå var det gjensyn med åttitallets store helter, RETURN. 

 

I 2007 var det også et to-dagers arrangement med målgruppen de danseglade. Hele fire band laget liv og stemning på den sagnomsuste festplassen i Høyjord. “Dænsebændet“, “Trond Erics”, “Nyanse” og “Contrazt” sørget for den riktige stemningen. 

 

I juni 2008 kunne vi ønske Åsmund Åmli Band og Ila Auto med Bettan som gjesteartist velkommen til bygda vår. En fin junisøndag kom den lille traktoren Gråtass med venner til Høyjord og Haugarplassen, til stor glede for store og små. Og ikke nok med det; i slutten av august kom Lasse Stefanz og Jiws til stor glede for de danseglade. 

 

 

I nyere tid er plassen kun blitt brukt til 17. Mai feiring og noen arrangementer og fester utenom men ikke noe fast de siste årene. Men hvem vet, kanskje noen ønsker å dra i gang noe på plassen igjen i nyere tid.